Lunch: proteinpannkakor
Kom på den lysande idén att pannkakor är skonsamt för magen, så Johan skulle kunna få något i magen. Och pannkakor i sig är kanske inte det nyttigaste som finns, särskilt inte ur GI-synpunkt. Så kom jag på att jag skulle testa göra pannkakor med Dalblads BakePro som jag testat en gång innan i mina GI-bullar.
Så här gjorde jag (8 st):
* 3 ägg
* 5 dl mjölk
* 1 dl dinkelmjöl fullkorn
* 1,5 dl BakePro
* 2 msk Hermesetas strö (sötningsmedel)
* 1krm salt
De första pannkakorna höll inte riktigt ihop, så jag tillsatte typ 1-2 msk dinkelmjöl till. Prova er fram, det är ganska svårt att få smeten till att hålla ihop när mjölinnehållet är så litet. Mjölet har ju en stärkelsefunktion! Mina blev i allafall bra tillslut :)
Med lite hallon, blåbär och lite keso till,
blev det riktigt mättande, och GOTT!
Rekommenderar er alla att inhandla BakePro! Naturell smak ger i princip ingen smak. Inget som man märker, särskilt inte om man inte vet om det :) Det är viktigt med protein när man styrketränar mycket. Och jag, som inte tycker det är gott med proteindrinkar, tycker det är en alldeles lysande uppfinning. Tillsammans med en kost rik på kött och annat protein som proteinbars, keso, äggröra och detta bakprotien i bakverk, får jag nog i mig tillräckligt med protein per dag.
Man får också en liten folder till med några recept. I den står det
väldigt utförligt mycket protein och kolhydrater samt fett varje recept ger.
Jag beställde detta på fitnessbutiken, annars köper vi allting på gymgrossisten.
OKEJ, det såg godare ut än vad det lät......
Haha, jaaa det är gott faktiskt:D