Fortsatt uppsamling på vad vi sysslat med under senaste veckan
Vi har ätit kesokaka varje kväll, ett braaaaa kvällsmål (innehåller ju långsamma proteiner precis som kvarg) tycker vi och framförallt GOTT!
Har prövat alla recept som finns i hela vääärlden tror jag, men inga funkar ju, inga "stannar" ostkakan. Såhär jag jag därför numera och vi tycker den är supergod!
Mitt recept på Kesokaka
(6 stycken lagom stora bitar blir det)
750g keso
4 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
1 dl mellangrädde (26%)
½ dl sötningsmedel (eller fruktsocker, men ta då lite mindre)
(Ev. mandel och bittermandel, men det är jag allergisk mot så det skippar vi)
Gör såhär:
Låt keson rinna av i en finmaskig sil, och sätt ugnen på 175 grader.
Vispa 4 ägg med grädden lite grann, precis som med en omelette. Rör därefter ner den avrunna keson och sötningsmedlet (det är jätteviktigt att det nästan vara är det gryniga kvar, annars kommer kakan inte att stanna). Separera äggvitor och äggulor med de två resterande äggen, rör ner äggulorna i kesoblandningen. Vispa äggvitorna i en torr och ren bunke till ett hårt vitt skum. Vänd sedan försiktigt ner skummet i kesoblandningen. Grädda i en ungsfast form i ca 30-40 min, eller tills kakan fått färg och stannat inuti.
MUMS!
Supergott med en klick grädde och lite hallon. Såhär blir det:

Har prövat alla recept som finns i hela vääärlden tror jag, men inga funkar ju, inga "stannar" ostkakan. Såhär jag jag därför numera och vi tycker den är supergod!
Mitt recept på Kesokaka
(6 stycken lagom stora bitar blir det)
750g keso
4 ägg
2 äggulor
2 äggvitor
1 dl mellangrädde (26%)
½ dl sötningsmedel (eller fruktsocker, men ta då lite mindre)
(Ev. mandel och bittermandel, men det är jag allergisk mot så det skippar vi)
Gör såhär:
Låt keson rinna av i en finmaskig sil, och sätt ugnen på 175 grader.
Vispa 4 ägg med grädden lite grann, precis som med en omelette. Rör därefter ner den avrunna keson och sötningsmedlet (det är jätteviktigt att det nästan vara är det gryniga kvar, annars kommer kakan inte att stanna). Separera äggvitor och äggulor med de två resterande äggen, rör ner äggulorna i kesoblandningen. Vispa äggvitorna i en torr och ren bunke till ett hårt vitt skum. Vänd sedan försiktigt ner skummet i kesoblandningen. Grädda i en ungsfast form i ca 30-40 min, eller tills kakan fått färg och stannat inuti.
MUMS!
Supergott med en klick grädde och lite hallon. Såhär blir det:

Kommentarer
Trackback